Les obres del campus Catalunya només tiraran endavant amb el trasllat de Psicologia i si arriben diners de la Generalitat

Publicat dimarts 15 de Gener de 2019 12:44
  • URV
  • Laura Casas

Les obres del campus Catalunya només tiraran endavant si inclouen el trasllat de Psicologia i hi ha un compromís inversor de la Generalitat. La Universitat Rovira i Virgili replanteja el projecte i aposta per donar solució a la situació dels estudis d’Educació i Psicologia al mateix temps. S’ha acordat en una reunió de la rectora amb els degans i deganes del campus i d’ambdues facultats, que es troben al campus de Sescelades.

Recordem que els treballs al campus centre van començar el març passat, amb l’anterior rector. Un cop fet el relleu al capdavant de la URV, Maria José Figueras ja va alertar que la manca d’un finançament clar podria comprometre el trasllat d’aquests estudis. Aquest dimarts enviarà una carta al Govern català on detallarà quants diners necessita la universitat per executar el projecte en la seva totalitat, però també inclourà altres mancances en matèria d’equipaments i infraestructures.

Figueras admet que treballen en un Pla B i que passa per adequar les actuals instal·lacions de Sescelades i fer que els edificis, dels anys 70, compleixin amb tots els requisits normatius i de seguretat. La rectora de la URV diu que se sent recolzada amb la decisió d’apostar per un projecte global i a l’hora de demanar una injecció econòmica important a la Generalitat per fer-lo possible.

Maria José Figueras explica que l’adequació de les actuals facultats d’Educació i Psicologia també serà costós. Com a exemple, arranjar l’aula magna pot arribar a superar els 260.000 euros. Amb la sol·licitud enviada, la URV estarà a l’espera d’una resposta de la Generalitat per decidir el futur de les obres al campus Catalunya.