Les obres del Museu del Port de Tarragona superen la fase de desmuntatge de la coberta

Publicat dilluns 22 de Juny de 2020 09:46
  • Tarragona Ràdio

Les obres del Museu del Port de Tarragona ja han superat la fase de desmuntatge de la coberta i d’enderroc de l’interior. Abans es van traslladar al Tinglado 2 les peces que estaven exposades. Serà allà on aquest estiu s'ubicarà la seu provisional del museu.

A hores d’ara els treballs estan en la fase del desmuntatge de la coberta per substituir-la per una de nova que garanteix el confort tècnic a l’interior de les instal·lacions. Aquesta nova coberta afavorirà l’eficiència energètica de la climatització interior i suposarà un estalvi energètic de l’edifici. Cal recordar que el Museu fins ara no disposava d’una instal·lació de climatització.

Amb aquesta reforma integral de l’edifici es compliran tots els requeriments d’accessibilitat i tota la normativa del Codi Tècnic de l’Edificació. També s’està executant una nova escala interior per accedir a la zona de l’altell, espai destinat a les activitats didàctiques organitzades pel Museu del Port i a la zona de les oficines del personal que hi treballa.

Aquesta escala amb una balconada actuarà com un mirador sobre l’exposició i permetrà una transició més suau i visual en el pas de la planta baixa al primer pis.

Les pròximes tasques que es desenvoluparan, després de l’actual desmuntatge i muntatge de la coberta, seran l’execució d’instal·lacions i les noves particions de l’interior de l’edifici.

El Port està perfilant el projecte de museografia interior, el qual es començarà a executar una vegada l’obra estigui pràcticament finalitzada. L’interior del museu renovarà completament el relat expositiu de la mà de l’equip Ignasi Cristià i Iago Blasi encarregat de dissenyar la nova proposta museística.