Les obres del nou Hospital Joan XXIII començaran durant el primer semestre del 2020

Publicat dijous 11 de Juliol de 2019 12:01
  • Laura Casas

Les obres del nou Hospital Joan XXIII començaran durant el primer semestre de l’any vinent. La Generalitat afirma que se segueixen els tràmits administratius i que el calendari previst, per ara, no experimenta modificacions. Ho ha avançat el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, en declaracions a Tarragona Ràdio.

Els treballs de construcció del nou edifici tindran un cost de 48'5 milions d'euros, finançats per la Generalitat. S’aixecarà un nou edifici central, de 40.000 metres quadrats, que substituirà l’actual. Allà hi aniran les àrees assistencials, quirúrgiques, ambulatòria i de suport clínic. Amb el nou projecte els quiròfans gairebé es duplicaran, passant dels deu actuals a 18.

El delegat, Òscar Peris, ha recordat que es tracta d’una actuació complexa i que la convivència entre les obres i l’activitat de l’hospital estarà garantida.

El projecte guanyador del concurs va ser 'Entre Places', una proposta conjunta dels despatxos d'arquitectes Sanabria &Planas Gallego Arquitectos, CDB Arquitectura i Mario Corea Arquitectura.