Les obres d'urbanització de la zona on anirà Ten Brinke començaran al març i hi haurà 400 habitatges de lloguer social

Publicat dimarts 14 de Gener de 2020 11:11
  • Tere Ortega
  • Laura Casas

Les obres d’urbanització del PP-10, a la zona de Ponent començaran al març per estar enllestides en 15 mesos. Es construiran 1.200 habitatges i d’aquests, 400 es destinaran a lloguer social. L’empresa adjudicatària és la UTE COMSA-ROGASA i l’import supera els 13 milions 800 mil euros.

El ple ha aprovat el projecte d’urbanització del PP10 on s’hi ha d’instal·lar Ten Brinke després que IKEA decidís marxar. Ho ha fet amb el vot a favor d’ERC i En Comú Podem però també del PSC, Cs i PP. Hi han votat en contra Junts per Tarragona i la CUP.

El conseller de Territori, Xavi Puig, assegura que tiren endavant el projecte per responsabilitat i per evitar el cost elevat que suposaria per a la ciutat fer marxa enrere. Negociaran amb TEN BRINKE que la seva implantació no sigui lesiva pel comerç de proximitat i es comprometen a fer de lloguer social els 400 habitatges que es construiran a la zona. El portaveu del PP, José Luis Martín, acusa el govern d’haver mentit i canviat d’opinió en aquest projecte. Tem que passi el mateix amb la Savinosa i demana a ERC que deixi d’enganyar als tarragonins.La CUP considera que el projecte és una continuïtat de l’herència de Ballesteros. La consellera Eva Miguel justificava el seu ‘no’ al projecte que ha aprovat el plenari.El portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, demana que s’abandonin aquests grans espais comercials fora dels centres de la ciutat. Insisteix en remarcar que perjudiquen el comerç local.El portaveu de Ciutadans, Ruben Viñuales, diu que donen el vot a favor per responsabilitat. Aplaudeix que el govern no freni el projecte i que anteposi l’interès de la ciutat al polític.La portaveu socialista, Sandra Ramos, destaca que el que s’ha aprovat demostra que no tot el que s’havia impulsat en l’etapa de Ballesteros a l’alcaldia era tan desastrosa.
El projecte urbanístic se situa a tocar de la T-11.

Llocs de treball de reponsabilitat

El ple de l’ajuntament de Tarragona ha aprovat els requisits de llocs de treball de Director General de Recursos Humans i de Director de l’Institut Municipal d’Educació. La proposta ha prosperat amb els vots en contra del PP i Cs. La portaveu del PP, Elisa Vedrina, ha qualificat d'extravagant la manera d'actuar en l'elecció de càrrecs directius a l'ajuntament. Considera que no genera cap confiança. El conseller de Serveis Econòmics i Personal, Jordi Fortuny, explica que han intentat actuar amb total transparència i assegura que això ha comportat temps. Afegeix que s'ha de diferenciar entre aquests llocs de treball i els càrrecs de confiança. La portaveu de la CUP, Laia Estrada, assegura que els llocs de treball que surten avui al plenari són necessaris. El portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, explica que no els convencen alguns dels detalls dels llocs de treball. Parla dels 5 anys de nomenament i de dubtes en el salari. La portaveu del PSC, Sandra Ramos, agraeix el treball que s’ha fet però critica la pressa amb la qual s’ha actuat.  El ple extraordinari, el primer de 2020, ha durat menys d’una hora.