Autor: ACN

Autor: ACN

Les obres per museïtzar el Teatre Romà començaran al febrer

Publicat divendres 04 de Desembre de 2015 14:00
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega
  • ACN

Les obres per museïtzar el Teatre Romà començaran al febrer. En primer lloc es duran a terme les excavacions i de cara al maig i el juny arrencaran els treballs de conservació i per posar en valor el monument romà. La segona fase s’ha programat pel 2017 i, en total, el projecte suposarà la inversió d’uns 700.000 euros. La meitat dels diners els aportarà el ministeri de Foment.

La intervenció al Teatre Romà es recull al conveni marc per a la gestió del patrimoni de Tarraco. L’han signat aquest divendres l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el conseller de Cultura en funcions, Ferran Mascarell, en un acte a Barcelona.

També s’ha explicat que un dels objectius serà crear una entrada única als recintes patrimonials de la ciutat o impulsar un pla funcional per a la Tabacalera. De fet, un altre dels propòsits és negociar amb l’Estat una intervenció al Museu Nacional Arqueològic, que en un futur s’ha de traslladar a la Tabacalera.

 

Actuacions pel 2016 de conservació i restauració


Paral·lelament, la conservació del patrimoni de Tàrraco preveu implementar el pla director de Muralles per continuar el programa de restauració i inici de la quarta fase de rehabilitació del tram de la Baixada del Roser a partir del gener. Així mateix, també estableix la redacció del pla especial de protecció del conjunt històric de la Part Alta i iniciar la restauració de les pintures murals procedents de l'habitació 1 del criptopòrtic del Munts, mai abans exposades i que es troben actualment en fase d'estudi als tallers de restauració del Museu.
Entre les intervencions, una de les més destacades és el desenvolupament de les accions previstes en el pla director de la Vil·la romana dels Munts, la única vil·la imperial de Catalunya.

El trasllat definitiu a La Tabacalera

Durant la presentació de l'acord, també s'ha anunciat que el Departament de Cultura traurà a concurs públic el pla funcional de La Tabacalera a inicis del 2016, que haurà d'incloure la proposta funcional i arquitectònica i una proposta d'ús de l'espai exterior i la integració del complex en l'entorn arqueològic de la necròpolis paleocristiana i la part baixa de la ciutat de Tarragona.
Per fer un seguiment de l'acord, es crearà una comissió que es constituirà a partir del 22 de desembre formada per tècnics i càrrecs de l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat.

La signatura del conveni s’emmarca en la celebració, aquest passat dilluns 30 de novembre, dels 15 anys de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.