Les pandèmies a l'antiguitat, fil conductor d'un Tarraco Viva presencial i virtual

Publicat dimecres 30 de Setembre de 2020 13:19
  • Laura Casas
  • Tarraco Viva
  • Tarragona Ràdio

Tarraco Viva es farà de l’11 al 18 d’octubre i combinarà les activitats presencials i les virtuals. El festival de recreació històrica romana estrena edició de tardor. La crisi sanitària va obligar a suspendre la que estava prevista al maig i ara s’adapta a la nova situació. De fet, la pandèmia també serà ben present al programa d’actes, uns 184 en total. Es passa de 15 dies a una setmana. 

A l’antiguitat les epidèmies eren una constant. Sota el fil conductor ‘Resiliència i Solidaritat a l’Antiga Roma’, Tarraco Viva 2020 s’ha adaptat al context actual per tal que la divulgació del passat ajudi a entendre el present.

Serà una 22a edició sense les espectaculars lluites de gladiadors però sí que hi haurà molta recreació històrica en indrets com les Muralles, Casa Canals, l’Antiga Audiència, al Camp de Mart, al mateix Amfiteatre i, fins i tot, als mercats municipals, que posaran el retrovisor 2.000 anys enrere. Tampoc faltaran els monòlegs, les xerrades o els enigmes nocturns, o les propostes gastronòmiques amb les jornades Tarraco a Taula. Això sí, els tallers i part de les activitats seran retransmeses en streaming o bé s’han gravat vídeos documentals que es podran veure a través de la pàgina web del certamen. Totes les activitats seran gratuïtes però caldrà reserva prèvia.

El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, explica que el lema d’enguany fa referència a l’oportunitat que té la societat actual d’impulsar un canvi de paradigma.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, destaca també l’esforç dels col·lectius del sector per seguir divulgant el coneixement i generant cultura.

Els aforaments dels actes presencials i dels actes en streaming seran limitats. Les invitacions es podran reservar a la pàgina web de Tarraco Viva.