Les persones amb paràlisi cerebral exigeixen una inclusió real en el Dia Mundial de la malaltia

Publicat dimecres 02 de Octubre de 2019 12:41
  • Miguel González

Les persones amb paràlisi cerebral exigeixen el compliment dels seus drets com a ciutadans i una inclusió real en la societat. L'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral ha commemorat aquest dimecres el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que se celebra internacionalment el dia 6 d'octubre. Els usuaris del centre denuncien que encara pateixen discriminació social sense causa justificada i alerten dels problemes que tenen a l'hora de participar en activitats culturals i d'oci de manera inclusiva. Es queixen de la manca de suport en centres educatius ordinaris així com de les dificultats per accedir a la informació o per moure’s de manera efectiva. En la lectura del manifest reivindicatiu que s’ha fet aquest dimecres al pati de La Muntanyeta, el col·lectiu ha demanat atenció en tots els àmbits de la vida, més coordinació entre els serveis sanitaris i socials i una especial protecció de les dones amb paràlisi cerebral.
En el transcurs d’un programa especial que Tarragona Ràdio ha fet des de La Muntanyeta, el monitor del centre ocupacional Manel Magí ha defensat que ha arribat l'hora de passar a l'acció i exigir que es compleixin els drets que les persones amb paràlisi tenen com a ciutadans.

La jornada ha culminat amb un gran Arbre dels drets, on usuaris i professionals han dipositat missatges de suport o reivindicació de les persones amb paràlisi cerebral.
Pel que fa al nou edifici que La muntanyeta ha d'obrir a Bonavista, el centre manté el calendari previst i espera poder-s’hi instal·lar durant el primer trimestre del 2020.
Coincidint amb el dia Mundial de la Paràlisi Cerebral i com cada any, La Muntanyeta farà diumenge la 11a caminada solidària, per donar a conèixer la tasca de l’entitat i recaptar fons.