Les quatre colles de Tarragona arriben a l'Ajuntament amb els pilars caminant

Publicat dilluns 24 de Setembre de 2018 17:28
  • castells
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Gerard Recasens

Per tercer 24 de setembre consecutiu, les quatre colles de la ciutat de Tarragona han completat els 410 metres de recorregut que separen la plaça de les Cols, les escales de la Catedral i l'Ajuntament de Tarragona. 
 
Les formacions tarragonines han completat el típic pilar caminant de la diada de la Mercè a diversos ritmes: dels sis minuts i escatx dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau als gairebé dotze els Xiquets del Serrallo, però sigui amb el temps que sigui, el més important és que les quatre colles han completat el seu objectiu. Menció especial per a uns Xiquets del Serrallo que assoleixen la fita per 23a ocasió consecutiva: no cauen des de 1995.
 
La tradicional baixada de pilars caminant ha anat precedida de la típica —per tradició— i atípica —per format— diada castellera de la Mercè, a la plaça de les Cols i amb dues úniques rondes per colla. Els Xiquets de Tarragona han descarregat el 4 de 8 i un 2 de 7 nerviós per nou; la Jove de Tarragona ha resolt, de tràmit, el 3 de 8 i un 4 de 8 de futur; els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han descarregat el 3 de 8 i el 4 de 7 amb l'agulla; i els Xiquets del Serrallo, el 3 i el 4 de 7.
 
PILAR CAMINANT DELS XIQUETS DE TARRAGONA
 

 

PILAR CAMINANT DE LA COLLA JOVE 

 

 

PILAR CAMINANT DELS XIQUETS DEL SERRALLO 

 

 

PILAR CAMINANT DELS CASTELLERS DE SANT PERE I SANT PAU