Les treballadores embarassades de l'hospital Joan XXIII no poden demanar la baixa fins als set mesos i mig de gestació

Publicat dilluns 08 de Juliol de 2019 12:23
  • ICS
  • Arnau Montreal
  • Hospital Joan XXIII
  • Tarragona Ràdio

Membres de la CGT denuncien que les treballadores embarassades de l’hospital Joan XXIII no poden demanar la baixa fins als set mesos i mig de gestació.

La delegada CGT i treballadora a l’hospital Joan XXIII, Aixa Muñoz, considera que les embarassades estan exposades a diferents riscos mentre treballen, com per exemple contagis de les malalties dels pacients o treballs ionitzants com les radiografies, entre d’altres. Per aquest motiu exigeixen que quan s’informi d’un embaràs es redistribueixi la treballadora i en cas de no poder, donar-li la prestació per tal de garantir la seva seguretat.

Muñoz ha explicat que l'endarreriment de les prestacions per part de la mútua és únicament per motius econòmics.

La delegada de la CGT afirma que moltes infermeres que no poden mantenir el ritme de treball opten per donar-se de baixa per metge de capçalera. Això fa que la seva prestació no sigui atesa per la mútua, sinó per la Seguretat Social i per tant no cobren el 100% del salari.

Muñoz afirma que aquests problemes afecten a tots hospitals gestionats per l’Institut Català de la Salut perquè tots treballen amb Mc Mutual.