Les víctimes mortals a les carreteres tarragonines es redueixen a la meitat en els últims set anys

Publicat dimecres 03 de Gener de 2018 12:21
  • Laura Casas

Les víctimes mortals a les carreteres tarragonines es redueixen a la meitat en els últims set anys. Durant l’any passat 29 persones van perdre la vida a la xarxa viària de la demarcació. És una xifra molt inferior a les 44 de l’any anterior. Cal recordar que al 2016 es va registrar el tràgic sinistre de Freginals, que va deixar 13 persones mortes. Durant el 2017 s’han registrat 23 accidents mortals a Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, amb el resultat de 29 víctimes i 122 ferits greus, segons les dades de balanç publicades aquest dimecres pel Servei Català de Trànsit.

Pel que fa a la resta de demarcacions, el nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit s’ha incrementat a Barcelona i Lleida, respecte el 2016, i a Girona es manté. Al conjunt de Catalunya, 169 persones han perdut la vida a les carreteres del país, un 9,7% més si es compara amb l’any anterior. Del total, 46 han estat motoristes i 11 ciclistes. Amb tot, respecte el 2010, hi ha hagut un descens per sobre del 31%, quan van morir 246 persones fruit de sinistres en vies interurbanes.

El cap de l'Àrea Regional de Trànsit del Camp de Tarragona, l'inspector Antoni Vilafranca, explica que la nostra demarcació té una peculiaritat: no registra cap punt negre específic. Diu, però, que els accidents s’estenen per moltes vies diferents i de diferent tipologia.

Les dades del 2017 són positives però més encara si es compara amb les de l’any 2010. I és que s’ha passat de 58 víctimes mortals a les 29 de l’any passat, una reducció del 50%, superior a la mitjana catalana.