Autor: Roger Segura/ACN

Autor: Roger Segura/ACN

Les víctimes mortals per accident de trànsit cauen un 46% a Tarragona durant l'estiu

Publicat dimecres 16 de Setembre de 2020 11:33
  • Tarragona Ràdio
  • Trànsit

Es redueixen gairebé a la meitat les morts per accident de trànsit durant l’estiu a la demarcació de Tarragona. El descens és del 46% tenint en compte que s’ha passat d’11 víctimes, al 2019, a 6 aquest 2020. S’ha de tenir en compte que la reducció de la sinistralitat d’aquest període s’ha produït en un context marcat pel descens de la mobilitat arran de la pandèmia de la COVID-19.

Aquest estiu 2020, des del 19 de juny i fins el 13 de setembre, 6 persones han mort a la xarxa viària tarragonina. Ara fa deu anys, hi van perdre la vida 12 persones, el doble que enguany, segons les dades facilitades per Trànsit. Tarragona, junt amb Barcelona, són les demarcacions que experimenten una davallada més important de la sinistralitat.

Al conjunt de Catalunya, 33 persones han mort en 32 accidents. El nombre de víctimes mortals representa una reducció del 38,9% respecte el mateix període de l’any passat. Pel que fa al nombre de sinistres mortals, la reducció és del 36%. La mobilitat, en termes generals ha caigut a tot Catalunya del 17% de mitjana aquest estiu, respecte el mateix període de l’any passat. Malgrat aquest descens de la mobilitat, la davallada de la mortalitat és superior i això indica que els índexs de sinistralitat a Catalunya han experimentat una millora durant el període estival.

Les víctimes de col·lectius vulnerables sumen la meitat de les persones mortes aquest estiu: 11 motoristes, 3 ciclistes i 2 vianants.