Autor: ACN

Autor: ACN

L’esport català necessita una injecció de 1.000 MEUR per poder sobreviure, segons Foment del Treball

Publicat dilluns 26 de Octubre de 2020 18:53
  • Tarragona Ràdio

L’esport català necessita una injecció de 1.000 MEUR per poder sobreviure. Les noves mesures de la Covid-19 han fet que es decreti el toc de queda i que l’esport no en surti ben parat. El món del sector creu que el “futur és negre” si no es tira endavant la seva reactivació i que la mesura implementada pel Govern es pot batejar com a “toc de mort” en comptes de toc de queda.

Per tal de poder tirar endavant la delicada situació que viu l’esport, Foment del Treball ha presentat el ‘Pla de rescat pel sector esportiu’. Des de la patronal, calculen que el govern espanyol ha d’injectar 50.000 milions d’euros en el teixit empresarial, dels quals, 1.000 milions han d’anar a l’àmbit de l’esport. Així ho ha afirmat el seu president, Josep Sánchez Llibre, en un acte amb representants de les federacions i alguns clubs esportius. Creu que és l’única forma de tirar endavant i subsistir davant de la situació que estan vivint.

Des de la Unió de Federacions esportives de Cataluna (UFEC) també volen que hi hagi una solució aviat. Reclamen poder fer entrenaments fins a les 10 del vespre, reiniciar les competicions esportives federades i ampliar l’aforament d’un 50 a un 70%, com és el cas de la cultura. El president de la Unió de Federacions i de la Comissió d’Esports de Foment del Treball, Gerard Esteva, ha declarat que, pel sector esportiu, les limitacions del toc de queda es poden batejar com a “toc de mort”.

En la taula rodona per tractar les mesures que reclamen en aquest ‘Pla de rescat pel sector esportiu’, hi han participat diversos representants de les federacions i clubs esportius de Catalunya.