L’esport català quedarà ajornat durant quinze dies per contenir la pandèmia del coronavirus

Publicat dimarts 13 de Octubre de 2020 19:37
  • Joan Mercadé

L’esport català quedarà ajornat durant quinze dies per contenir la pandèmia del coronavirus. Aquesta mesura afectarà a totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades. Aquest ajornament no afectarà els entrenaments ni als gimnasos i s’aprovarà aquest dimecres al PROCICAT.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i totes les federacions esportives catalanes han mantingut aquest dimarts amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras. El secretari ha explicat que “l’empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc”.

Aquesta normativa no afectaria ni els esports professionals ni els de l’àmbit nacional i internacional. En aquest cas, els equips de Tarragona que estiguin en competicions de la Federació Espanyola no es veuran afectats.

Fonts de la Federació Catalana de Bàsquet han comentat a Tarragona Ràdio que estan pendents de la oficialitat per part del PROCICAT i que acceptaran i adaptaran les mesures pertinents per ajudar a la contenció del coronavirus. 

Per la seva banda, la Federació Catalana de Futbol ha fet un comunicat on diuen que encara no han rebut cap comunicat oficial, però tan bon punt ho facin se’ls comunicarà als clubs federats. A més, recorden que només un 5,5% dels partits disputats des del cap de setmana de 3 i 4 d’octubre s’han ajornat a causa de la Covid-19.

Des de la UFEC accepten resignats la decisió presa des de la Generalitat. Tot i això, el seu president, Gerard Esteva, ha volgut deixar clar que “l’esport no és el problema”.

Aquesta mesura està prevista que s’implementi aquest cap de setmana i que duri quinze dies. Des de les federacions catalanes s’ha demanat que aquesta aturada sigui de tan sols dos caps de setmana i que després es pugui trobar la manera de “garantir la normalitat esportiva del país”.