L'excap dels Mossos al Tarragonès nega haver frenat la investigació contra els policies de Vila-seca

Publicat dilluns 16 de Desembre de 2019 13:26
  • ACN

L'excap dels Mossos al Tarragonès, l'intendent Jaume Morón, ha negat que intentés evitar la investigació sobre els dos policies locals de Vila-seca que presumptament van apallissar un jove el 2013. Ha assegurat, durant la seva declaració al judici que es fa a l’Audiència de Tarragona, que si van fer-ho, tan de bo els condemnin i ha afegit que mai ha tingut interès en paralitzar cap investigació. Explica que va en contra del seu ADN. L'intendent ha insistit que sempre ha actuat correctament i que, al seu parer, tot plegat respon a la intenció dels caps de la regió policial -el cap Jaume Giné i el sotscap Rafel Comes- de destituir-lo. Morón també ha dit que la caporal que va començar a investigar els fets mai no li va parlar de cap confident, sinó de "rumors".

En aquest sentit, l'excap del Tarragonès ha dit que "mai de la vida" va exigir a la caporal que li revelés la identitat d'aquest suposat confident perquè no tenia constància de la seva existència. A més, ha assegurat que si la caporal li hagués traslladat sospites sobre els agents li hagués dit que ho posessin tot en mans del jutjat perquè fos el jutge qui decidís com procedir.

L'intendent també ha afirmat que, per "inexperiència", la caporal va cometre algun "error determinant" per a la investigació que va posar en preavís als agents de Vila-seca sospitosos. A més, ha dit que no entén per què es va fer sentir menystinguda quan va designar com a instructor del cas al cap de la Unitat d'Investigació, el sergent Cunillera, ja que en casos complexos se sol procedir així.

A l'espera de la declaració del sergent Xavier Cunillera i de la presentació dels informes de les parts, l'intendent Jaume Morón i el propi Cunillera s'enfronten a cinc anys de presó, set d'inhabilitació i 7.200 euros de multa per suposada omissió del deure de perseguir delictes i falsedat documental.