L'habitatge a l'Índia, protagonista d'una exposició al Col.legi d'Arquitectes

Publicat dilluns 06 de Març de 2017 11:05
  • Tarragona Ràdio

Una exposició sobre l'habitatge a l'Índia arriba aquest dijous a Tarragona. La mostra, impulsada per la Fundació Vicente Ferrer, s'inagura a les 19.30h amb una conferència del comissari de l'exposició i cap de l'oficina d'arquitectura de la Fundació a Anantapur entre el 2009 i 2012, Ricard Morató.

Sota el títol 'Índia, habitatge i dignitat' es podrà visitar al Col.legi Oficial d'Atquitectes de Catalunya a Tarragona, al carrer de Sant Llorenç fins el dia 19 maig.

Amb l'ajuda d'imatges, l'exposició analitza com afecta la manca de recursos en la forma i usos dels espais. També explica l'impacte que tenen en la vida quotidiana de les persones, en la convivència i la integració social.

A l'Índia 166 milions de persones són dàlits. Aquest col·lectiu continua patint una gran discriminació i encara ara segueix sense accedir a alguns dels drets humans més bàsics, com l'educació, la sanitat o l'habitatge.
A partir del programa d'habitatge de la Fundació Vicente Ferrer , 67.000 famílies tenen una casa i una vida digna.
Tant les comunitats com les famílies participen en tot el procés constructiu que va des de la identificació de necessitats fins a la construcció de l'habitatge. Els habitatges construïts, segueixen la tradició local i incorporen nous materials que respecten el medi ambient i s'adapten a l'entorn.