L'Hort de la Sínia ha reintroduït 80 tortugues a la natura aquest últim any

Publicat dilluns 02 de Setembre de 2019 11:26
  • Tarragona Ràdio
  • Hort de la Sínia
  • Marta Madorran

El Centre d’Educació Ambiental l’Hort de la Sínia celebra el seu 25è aniversari. Es tracta d’una finca agroecològica que es dedica al cultiu, la divulgació i la formació en agricultura ecològica, plantes aromàtiques i medicinals i en donar a conèixer hàbits saludables per portar una vida sostenible i respectuosa amb l’entorn. La seva tasca està adreçada a protegir l’espai natural de la desembocadura del riu Gaià i la platja de Tamarit. A partir d’activitats, tallers, cursos i diferents dinàmiques, el centre d’educació ambiental intenta apropar la ciutadania a tot aquest entorn i donar a conèixer les plantes i els animals de la zona.

L’Hort de la Sínia coordina un projecte d’horts familiars, on 25 famílies tenen el seu hort ecològic d'autoconsum. També compta amb un Centre de Divulgació de la Tortuga. Es tracta d’un espai de cria de tortugues de terra, concretament una tortuga autòctona mediterrània que està en regressió. L’any passat van reintroduir 80 tortugues, que havien nascut a l’hort, al Parc Natural del Montsant. En un temps preveuen reintroduir a la natura aquelles tortugues que encara són petites i les que naixeran en uns dies. El coordinador del Centre d’Educació Ambiental l’Hort de la Sínia, Joan Vives, ha explicat a Tarragona Ràdio que aquest estiu han dut a terme activitats per acostar a les famílies el món de les tortugues.

Joan Vives destaca que tot i que els productes ecològics tenen un preu més elevat, recorda que també existeixen costos socials i ambientals relacionats amb la producció intensiva.

El primer cap de setmana d’octubre, el centre ha organitzat un taller de disseny i planificació de l’hort de tardor-hivern. També es podrà gaudir de tallers de reconeixement i utilització de plantes silvestres i de com crear i dissenyar un jardí aromàtic. Les activitats són amb reserva prèvia i es pot contactar amb el centre per correu electrònic a joan@hortdelasinia.com o trucant al 655 48 61 15.