L'IMSS es pressuposta en 11,3 milions d'euros amb la mirada posada, entre d'altres, en combatre la solitud de la gent gran

Publicat dijous 05 de Desembre de 2019 18:53
  • Joan Mercadé

El Consell Rector de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona ha aprovat el pressupost de 2020 que serà d'11.300.000 euros, el que suposa un augment del 3,88% respecte a l'any anterior. Un dels motius que justifiquen aquest augment és la incorporació de nous professionals que treballaran en el camp dels joves i els infants.

L'Institut ha volgut centrar tres àmbits d'actuació: combatre la solitud de la gent gran, treballar per la integració d'adolescents en situació de risc i els que són immigrants sols arribats a la ciutat i diferents intervencions a la Part Baixa.

Un dels temes principals dels pressupostos és focalitzar-se amb la gent gran que pateix solitud no volguda i que pot arribar a patir situacions d'exclusió social. El pressupost destinat serà de 35.000 euros. També es vol potenciar el servei a persones sense sostre amb els anomenats "Pisos de transició". Així els explicava la consellera de Serveis Socials Carla Aguilar Cunill.

Un dels altres aspectes a tenir en compte per l'empresa municipal de serveis socials ha estat la dinamització dels joves no acompanyats. Es reforçarà amb més personal el servei d'acompanyament per adolescents d'entre 16 i 18 anys en situació de risc.

L'aprovació d'aquests pressupostos ha estat aprovada per l'Institut Municipal de Serveis Socials, però encara no entraran en vigor fins que no es facin els pressupostos municipals. Carla Aguilar Cunill es troba optimista perquè es puguin aprovar en el plenari destinats als pressupostos.