L'Institut Pere Martell, el centre educatiu més afectat per l'accident a IQOXE

Publicat divendres 17 de Gener de 2020 13:53
  • Tarragona Ràdio
  • Cristina Serrano

L'Institut Pere Martell va ser el centre educatiu més afectat per l'accident de l'IQOXE. Va deixar alguns desperfectes, com vidres de la façana trencats, però el dany més greu va ser en el sostre de l'edifici de l'espai de tallers. S'han malmès un 66% de les plaques de la coberta d'aquesta zona. A més de la gran xapa d'acer de 10x 20 cm de llarg i de 2 kg que va volar des de l'empresa IQOXE.
El dimecres a la tarda, el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, va visitar les instal·lacions per conèixer les afectacions.

Els professors del centre, Rosana Llorca i Xavier Abat, han explicat a Tarragona Ràdio com van viure aquesta situació. I que l'endemà dels fets, en van observar els danys de l'explosió, van intentar restablira la normalitat i garantir la seguretat pels seus alumnes. Tot i això, Llorca diu haver passat por.

El complex educatiu recull aproximadament unes 3.000 persones al dia, però des de l'institut diuen que a les tardes normalment hi ha menys gent. També han explicat que al mateix institut van fallar les comunicacions, i que amb el so de les sirenes haguessin actuat més de pressa, ja que ells ja han fet diversos simulacres i estan adherits al PLASEQCAT. Finalment, van avisar l'alumnat per xarxes socials.