L’IPHES lidera una nova campanya d'excavacions a l'Abric Romaní de Capellades

Publicat dimarts 08 de Agost de 2017 12:33
  • ACN

L’IPHES lidera una nova campanya d'excavacions a l'Abric Romaní de Capellades. Un total de 53 arqueòlegs procedents de diferents universitats del món han començat aquesta setmana els treballs en la que és la campanya número 35 en aquest jaciment de l’Anoia. Sota la direcció de l'arqueòleg Eudald Carbonell, membre de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, amb seu a Tarragona, l'objectiu d'enguany és acabar d'excavar el nivell Q –d'entre 58.000 i 60.000 anys d'antiguitat-, on s'han trobat fins a una cinquantena de fogars.

Segons ha explicat Carbonell a l'ACN, es tracta d'un nivell d'ocupació on "el cavall, el cérvol i els bòvids eren l'aliment fonamental dels grups de neandertals que utilitzaven l'Abric com a campament central".

D'altra banda, Carbonell ha expressat que un dels seus objectius abans de jubilar-se és fer realitat la construcció a Capellades d'un museu sobre l'alimentació neandertal, un projecte que fa anys està treballant en col·laboració amb el cuiner Ferran Adrià.