Llevantades més freqüents i més intenses, efectes del canvi climàtic al litoral tarragoní

Publicat dilluns 02 de Desembre de 2019 11:44
  • Laura Casas

Cada cop les llevantades són més freqüents i més intenses, amb afectacions importants al litoral tarragoní. En els últims 13 mesos, s’han produït tres episodis rellevants, els darrers per Setmana Santa i l’11 de setembre passat. També s’ha hagut d’ajudar municipis com Salou i Cambrils davant la gran quantitat de matèria orgànica acumulada a la zona després dels aiguats del 22 d’octubre. Cada any, Costes destina de l’ordre d’un milió d’euros per actuacions de millora de les platges, especialment per a la reposició de sorra.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, Antoni Espanya, cap provincial de Costes a Tarragona del Ministeri per la Transició Ecològica en funcions, ha explicat que els agradaria recuperar la capacitat inversora d’una dècada enrere. I és que, amb la crisi, els projectes de millora o recuperació dels camins de ronda han quedat aparcats. Espanya afirma que les platges de Tarragona són de les millors conservades, però admet que el Delta de l’Ebre és un dels punts més sensibles a nivell de tot l’Estat. Alerta de la major recurrència de llevantades que obliguen a actuar al litoral.

Pel que fa al Delta de l’Ebre, Antoni Espanya explica que en els propers anys invertiran uns 30 milions d’euros per mirar de frenar-ne la regressió. Ja es construeix el primer dels guarda costaners per protegir d’inundacions la zona dels arrossars.