Llibertat amb càrrecs pel jove militant d'Arran Tarragona detingut aquest dilluns

Publicat dimarts 21 de Gener de 2020 12:26
  • manifestacions
  • Jan Magarolas Guinovart
  • Palau de Justícia

Aquest migdia ha sortit en llibertat amb càrrecs el militant d’Arran detingut ahir a la tarda i encausat per les manifestacions en contra de la sentència.

El passat 10 de gener, el Lluís, militant de l’assemblea d’Arran Tarragona, va ser declarat en cerca i captura quan la policia no el va poder arrestar a casa seva. Ahir a la tarda va ser detingut, ha passat la nit a comissaria i aquest matí ha passat a disposició judicial.

Alerta Solidària havia convocat una concentració avui a les 9h davant dels jutjats de Tarragona en suport al jove encausat. Tot i la meteorologia, un grup d’uns quaranta manifestants ha respost a la convocatòria. A les 10h la intensitat de la pluja ha fet entrar els manifestants al Palau de Justícia, on s’han trobat els Mossos d’Esquadra. Això hauria agilitzat les gestions i hauria fet que, passades les onze del migdia, el militant hagués sortit en llibertat.

A les portes del jutjat, l’advocat d’Alerta Solidària, Carlos Perdiguero, ha denunciat les circumstàncies de la detenció. El jove encausat, el Lluís, ha exigit responsabilitats al delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, pel que considera una «policia política». 

Alerta Solidària ha denunciat que els fets pels quals s’acusa el jove es van produir el vespre del 15 d’octubre, i que la seva detenció podria haver estat «de forma planificada» i «sense causar-li més perjudici». Avui també era citat a declarar un jove, en relació a les manifestacions post-sentència del passat octubre.