#LlibreriesObertes a Tarragona

Publicat dijous 26 de Març de 2020 09:42
  • Laura Casas

Les llibreries de Tarragona se sumen a la campanya #LlibreriesObertes. Impulsada per la cooperativa Som* i l'agència Mortensen, es basa en una plataforma perquè els lectors puguin seguir comprant llibres, tot i que per tenir-lo físicament hauran d'esperar que l'establiment obri passada la crisi de coronavirus. Ja s’han venut més de 1.000 llibres. LlibreriesObertes.cat aplega més de 6.000 novetats del 2019 i 2020 de més de 500 editorials. De moment, hi ha inscrites un centenar de llibreries de proximitat de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, tot i que a través d'un formulari s'hi poden afegir tantes com es vulgui. A Tarragona, La Capona, la llibreria Adserà i l’Abacus ja hi formen part.

Des de la llibreria Adserà, la Gertri Adserà pensa que és una bona iniciativa per tenir alguns ingressos en aquests moments. Creu, d’altra banda, que un Sant Jordi pels volts de Sant Joan com planteja el sector pot ser positiu. Ho ha explicat a Tarragona Ràdio.

El lector entra al catàleg, escull quina novetat vol i tria en quina llibreria vol contribuir i recollir d'aquí unes setmanes el llibre. Els organitzadors han explicat que serà per al llibreter el 100% del que genera la venda. En rebre cada comanda, el llibreter rebrà el 50% de l’import i quan pugui tornar a obrir, el 50% restant.