L'octubre casteller arrenca sense grans novetats a Tarragona

Publicat diumenge 06 de Octubre de 2019 22:47
  • Xiquets de Tarragona
  • Xiquets del Serrallo
  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
  • Colla Jove
  • Gerard Recasens

Tret de sortida a les darreres setmanes de la temporada castellera. El primer cap de setmana del mes d'octubre ha estat de transició cap a les darreres cites, i de fet una de les colles de la ciutat, els Xiquets del Serrallo, han posat el punt final a la temporada.
 
L'actuació més destacada la signava dissabte la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la diada del Mercadal, a Reus. La formació de Gorka Bertran va completar sense cap contratemps la tripleta màgica. Així, van obrir amb el quinzè 3 de 9 amb folre de la temporada, que van descarregar després que per Santa Tecla només el poguessin coronar. El segon castell va ser el sisè 4 de 9 amb folre, i el 5 de 8 de la tercera ronda, catorzè de l'any, va ser un mer tràmit. La Jove va tancar la cita amb un esplèndid pilar de 7 folrat, l'onzè de l'any. Als de la camisa morada els resten dues diades abans de penjar la camisa: diumenge vinent al Vendrell i dissabte 19, a la diada de l'Esperidió.
 
Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, actuaven a les Festes del Roser, a la Part Alta de la ciutat. La formació matalassera, que va actuar en solitari, va prendre's la llicència de rodar gamma amb cinc rondes de castells. Van completar els dos castells bàsics de 8 com a construccions més destacades, en tots dos casos, el divuitè del curs. A més, van completar el tercer 2 de 7, el dotzè 5 de 7 i el novè 4 de 7 amb l'agulla. Els d'Oriol Peiró arrenquen així el tram final més intens de les colles tarragonines: actuaran diumenge a l'Arboç, dissabte 19 a la plaça del Rei, dissabte 26 a Igualada, per Tots Sants a Vilafranca i el 3 de novembre a Altafulla.
 
La diada dels Xiquets de Vila-seca va ser l'escenari de l'actuació del cap de setmana dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els de David Lobo van sumar el quinzè 2 de 7 per obrir plaça, al qual van unir el setè 3 de 7 amb l'agulla de la temporada i un 4 de 7 amb l'agulla que se saben de memòria: n'han descarregat 21 aquest 2019. El colofó final va ser amb el pilar de sis que, tot i que han completat en onze ocasions enguany, aquest dissabte els quedava en carregat. Els de la camisa verda tancaran temporada dissabte vinent al pla de la Seu, amb la Colla Vella i els Castellers de Sant Cugat com a convidats.
 
Qui ja ha tancat l'any, com dèiem, són els Xiquets del Serrallo. Tot i l'ambició dels del barri mariner per cloure el 2019, el cert és que els premis no han arribat. A la Diada Blava, la formació de David Borràs i Nil Martínez ha obert amb bon peu, descarregant el tercer 5 de 7 de l'any. A la ronda següent ha arribat l'esperat atac al 3 de 8, però ha quedat en intent desmuntat; mateix resultat que el 2 de 7 que han provat a la tercera ronda. Els del barri mariner també han hagut de desmuntar el 4 de 7 amb l'agulla que han fet just després, i han tancat la diada i la temporada completant el catorzè 3 de 7 de l'any. Al Serrallo tanquen, amb tot, una molt bona temporada que ben segur que els donarà fruits el 2020.