Ana Santos
consellera de Serveis a la Persona

L'operació Iglú permet atendre 18 'sense sostre' a Tarragona

Publicat divendres 09 de Febrer de 2018 10:18
  • Tarragona Ràdio
  • Tere Ortega

18 persones sense sostre han estat ateses aquesta passada nit en el marc de l’operació Iglú. El dispositiu format per la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil i Creu Roja ha localitzat 12 persones que han rebutjat ser allotjades i han rebut assistència (mantes i aliment calent), dues persones han estat allotjades i quatre no han volgut cap tipus d'assistència.

Han estat més persones que al 2017 quan es va activar una nit l’operació.

L'Ajuntament de Tarragona ha decidit passar l'Operació Iglú de la fase d'emergència a la fase d'alerta. D’aquesta manera, es facilitarà allotjament a les persones sense sostre que ho precisin o sol·licitin, i es mantindrà per a les dues persones que van ser allotjades ahir en fase d’emergència. Aquesta nit ja no hi haurà la sortida nocturna del dispositiu tot i que els allotjaments de les persones sense sostre es mantindran mentre les baixes temperatures puguin suposar un perill greu per a la seva salut i integritat física.

La tinent d’alcalde de Polítiques d'Igualtat i Serveis a la Persona, Ana Santos, ha explicat a Tarragona Ràdio que entre els atesos només hi ha una dona i que es distribueixen meitat i meitat els de nacionalitat espanyola i estrangera.

Santos recorda que de manera preventiva l’operació s’activa l’1 de desembre. Si s’assoleixen temperatures sota zero, es posa en marxa.

La mesura forma part del protocol d’actuació conjunt per onada de fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb Creu Roja.