L’oposició municipal celebra que es formi Govern, amb discrepàncies sobre la figura de Torra

Publicat dimarts 15 de Maig de 2018 11:26
  • Laura Casas

L’oposició municipal celebra que es formi govern a Catalunya. Els partits discrepen, però, sobre la figura de Quim Torra i que sigui el president més idoni pel país. La seva investidura ha centrat la tertúlia política de Tarragona Ràdio.

La regidora d’ERC Mònica Alabart es felicita pel fet de desencallar la situació, formar govern i acabar amb la paràlisi institucional. Diu que ara urgeix desactivar el 155.

El regidor d’Units per Avançar, Josep Maria Prats, recorda que Torra ve d’Unió Democràtica. Hi dona un vot de confiança, espera que governi per a tots i des d’aquí, no pas des de Berlín.

El regidor de Ciutadans Pedro Sánchez té clar que no és el millor president que pot tenir Catalunya perquè ha menystingut una part important de la població. Espera que sigui una legislatura curta.

Des del PP, el regidor Josep Acero també pensa que serà una legislatura amb poc recorregut. Diu que està preocupat pel passat del nou president de la Generalitat.

Per la seva banda, la regidora del PSC Ana Santos, ha manifestat el seu total respecte a la decisió del Parlament. Diu que és una bona notícia que s’aixequi el 155.

La portaveu de la CUP Laia Estrada, en una entrevista a Tarragona Ràdio, recorda que les quatre abstencions del seu partit no volen dir que donin suport al govern.

També en entrevista de portaveus, la d’ICV-EUiA, Arga Sentís, ha admès que no n’espera molt d’un senyor «molt de dretes».

Els partits amb representació a l’Ajuntament esperen que Tarragona i el territori tinguin més pes en la configuració del nou govern de la Generalitat.