L'oposició tomba l'entrada d'un representant dels treballadors al Consell d'Adminitració d'ESPIMSA

Publicat divendres 20 de Novembre de 2020 09:49
  • Tarragona Ràdio

La Junta General Extraordinària d'ESPISMA ha rebujat el nomenament d'un membre del Consell d'Administració de l'empresa com a representant dels treballadors. Ha estat  un debat intens vinculat amb les juntes de les empreses municipals i l'elecció d'un treballador per formar part dels consells d'administració. Amb els vots a favor d'ERC, ECP i Junts i en contra del PSC, Cs, CUP i PP s'ha denegat que ESPIMSA pugui incorporar al Consell el treballador escollit per la plantilla de l'empresa de mercats.
PSC, Cs i CUP han recordat que aquesta possibilitat ha quedat deserta en la resta d'empreses. Demanen que es torni a reiniciar el procediment per evitar responsabilitats penals i jurídiques per als treballadors que tenen dret a veu i vot.
L'alcalde, Pau Ricomà, ha posat en valor la feina dels representants dels consells d'administració i de la responsabilitat que tenen. Ricomà ha defensat el procediment que es va acordar en el seu dia per la feina que s'ha fet per aconseguir l'entrada dels treballadors en aquests òrgans. Diu que si no tenen tots els drets i deures dels consellers seran simplement 'convidats'.
El PP ha criticat la falta d'informació que tenien sobre aquests procediments mentre que Dídac Nadal, president d'Espimsa, s'ha mostrat orgullós que l'empresa de Mercats hagi estat l'única d'elegir un representant per entra el consell després d'un acurat sistema d'elecció.