L'USTEC denuncia incompliments per part d'Ensenyament

Publicat dimarts 12 de Setembre de 2017 13:08
  • USTEC
  • Joan López Soler

L'USTEC denuncia incompliments per part del Departament d'Ensenyament en el pacte que van subscriure el passat mes de gener. Ho ha dit el portaveu del sindicat a Tarragona, Josep Maria Cartanyà, durant la valoració de l'inici de curs d'aquest dimarts.
El sindicat celebra l'increment de la plantilla a Tarragona, amb 452 nous docents, gairebé un 7%, i se n'atribueix part de l'èxit. Amb tot, volen anar més enllà i de cara als pressupostos del 2018 demanen la reducció de la segona hora lectiva que, expliquen, significaria un increment de 360 professors a Tarragona.
Entre els incompliments destaquen que en el pacte ensenyament es comprometia a tenir tots els docents nomenats el dia 1 de setembre i en canvi, molts d'aquests es van fer el dia 8. A Tarragona hi ha hagut al voltant de 500 nomenaments, bona part dels quals amb dedicació inferior a una jornada sencera. Creuen que així la Generalitat es va estalviar uns 40.000 euros. A banda, l'USTEC també critica la selecció del professorat a dit, el que segons el sindicat és una privatització encoberta.

El sindicat també denuncia errors en les adjudicacions i una precarietat del professorat. En aquest senit, demanen més estabilitat laboral i per això veuen insuficients les 2.000 places que es volen disposar per oposicions. Actualment el professorat interí suposa un 35%. A la demarcació ronden els 2.500 mestres i professors d'un total de gairebé 7.300 docents.

En la valoració de l'inici de curs l'USTEC també ha volgut mostrar el seu suport a la convocatòria del referèndum del proper 1-O.