Autor: Col·legi d'Advocacia de Tarragona

Autor: Col·legi d'Advocacia de Tarragona

Manel Albiac lamenta que la justícia hagi de solucionar els problemes polítics

Publicat dimecres 06 de Novembre de 2019 12:39
  • Joan Mercadé

Manel Albiac lamenta la visió equívoca que es té de la justícia en temes polítics. El nou president del Consell d'Advocacia Catalana i degà del Col·legi d'Advocacia de Tarragona ha passat pel 'Matí de Tarragona Ràdio' per parlar de l'estat actual de la justícia i el paper dels advocats en les últimes sentències que s'han publicat. Albiac ha criticat que la mala gestió política ha fet que es pensi que la justícia ha de solucionar els problemes polítics, els quals han de resoldre ells mateixos.

Pel president ara són temps convulsos pels advocats, però el paper dels advocats és transcendental, i va més enllà del que li correspon. Albiac ha criticat el paper mediàtic i polític que tenen alguns advocats que no ajuden a mantenir la seva essència. "S'està perdent el paper de defensa i assessorament", ha afegit.

La justícia actual és lenta i no compleix amb els objectius i les finalitats. Albiac proposa un paper més important dels advocats per poder "dinamitzar, actualitzar i executar un pacte que permeti una justícia digna i eficient".

L'advocat també ha parlat de la situació política actual. Els polítics no estan fent la seva feina i la mala gestió feta de l'escenari han provocat que els problemes els hagi de solucionar l'àmbit judicial. La deixadesa que tenen porta, de manera equivocada, a entendre que els problemes polítics els ha de solucionar la via judicial.

Amb el nou mandat, Albiac vol redreçar i fer entendre que els problemes polítics corresponen als polítics. També ha detallat dos dels seus objectius: la necessitat d'escoltar als advocats per tenir un pacte per la justícia i difondre les normes deontològiques de la professió.