Mare Terra cedirà tablets a persones grans per evitar l'aïllament social

Publicat dijous 26 de Març de 2020 13:01
  • Tarragona Ràdio

Mare Terra Fundació Mediterrània posa en marxa una iniciativa al Camp de Tarragona per recollir dispositius electrònics i cedir-los a la gent gran perquè puguin mantenir contactes socials. Esther Caules, psicòloga de Mare Terra, assenyala que “al ser la població de més risc, tenen una percepció mes negativa de la situació”. És per això que, segons indica, és important mantenir els contactes durant el confinament per evitar l’ansietat o la depressió.

Des de la Fundació es crida a totes les persones que tinguin tablets i que no les facin servir a cedir-les a aquests col·lectius. L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar la comunicació entre persones grans i els seus familiars, tant si es troben en residències, geriàtrics o als hospitals ingressats. La psicòloga Esther Caules assegura que “videotrucades amb amics o familiars poden ser molt beneficioses per la seva salut mental”.

Les persones que vulguin col·laborar poden posar-se en contacte amb l’entitat a través del correu: comunicacion@mare-terra.org

El Grupo León de seguretat i serveis a la gent gran, col·laborador de l’ONG en la iniciativa i que ha posat cotxes a disposició de la ciutadania per aquests dies, s’encarregarà de la recollida i la distribució de dispositius, sempre respectant les mesures de seguretat.