Entrevista a la rectora, Maria José Figueras

Maria José Figueras: 'Faré un Codi de Bones Pràctiques per equilibrar les campanyes electorals a la URV'

Publicat dimecres 16 de Maig de 2018 12:43
  • Tere Ortega

La nova rectora de la Rovira i Virgili, Maria José Figueras, s’ha compromès a elaborar un Codi de Bones Pràctiques per millorar l’equilibri entre els candidats en properes campanyes electorals a la Universitat.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, Figueras assegura que s’ha sentit més desemparada que el seu contrincant, Josep Anton Ferré, durant l’etapa prèvia a les votacions.

Considera que l’altra candidatura ha utilitzat la visibilitat o les eines que dona el càrrec i pensa que això no és propi en unes eleccions. Pensa que la Rovira i Virgili potser no estava preparada per afrontar una campanya com la que l’ha portat a guanyar les eleccions i ha anunciat l’impuls d’un Codi de Bones Pràctiques per igualar les oportunitats de tots els aspirants a rector.

Figueras, que ha obtingut una mica més del 51% dels vots, recorda que si no es té en compte que aquest és ponderat, el resultat no és tan igualat com sembla. En xifres absolutes de suports, Figueras n’ha aconseguit 1.560 davant dels 854 de Josep Anton Ferré. En el recompte general el vot que té més pes és el del personal doctor permanent, seguit del personal docent, el personal d’administració i serveis i l’alumnat, en darrera posició.

Maria José Figueras serà proclamada definitivament com a rectora de la Rovira i Virgili el proper dilluns 21 de maig després que s’hagi obert ara, després de les votacions, un període per a presentar al·legacions als resultats.

També, en declaracions a Tarragona Ràdio, Figueras s’ha mostrat convençuda que proposar una nova forma de fer i governar la universitat ha estat clau per guanyar les eleccions. Insisteix que la seva prioritat seran les persones i es mostra orgullosa de ser la primera dona rectora de la Universitat.

Figueras, catedràtica de Microbiologia, s’ha convertit en la cinquena rectora de la Rovira i Virgili després de Joan Martí, Lluís Arola, Francesc Xavier Grau i Josep Anton Ferré.