Maurici Gené, Adrià Salvador o els TMN, noms musicals destacats d'aquest diumenge de Santa Tecla

Publicat diumenge 20 de Setembre de 2020 10:13
  • Miguel González
  • Santa Tecla

La cantant Yuhniversia, el reusenc Maurici Gené i el tarragoní Adrià Salvador seran alguns dels encarregats de posar música al diumenge de festes d'aquest 2020. L'Espai La Palmera a la plaça Imperial Tàrraco serà l'escenari del concert a les set de la tarda en el marc del cicle TeclAutors organitzat per l’aMt.

Yuhniversia va ser la guanyadora del premi del jurat del Portautors 2019. Tot seguit, el reusenc Maurici Gené, que va publicar l’any passat el seu primer llarga durada en solitari, Golden days, compartirà escenari i inquietuds musicals amb el tarragoní Adrià Salvador, conegut per haver liderat diversos projectes com Febrero o Azote.  En una entrevista al Ja Tardes, Salvador i Gené avançaven com han arribat a dur a terme aquest projecte conjunt.

La Terrasseta Familiar proposa per aquest diumenge a les sis i a les vuit de la tarda l'espectacle de titelles de la Cia. Matito, La sirena hidràulica, als jardins de Saavedra. Al vespre, a les deu, es projectarà la pel·lícula E.T. l'Extraterrestre, de Steven Spielberg.
El traditrenet portarà la seva música a partir de les set fins als barris de Cala Romana, Boscos, Monnars i la Móra amb els Grallers Els Bordons, els de l’Esperidió i els Tocaferro.

Els TMN actuaran a les set al Parc Ecohistòric del Pont del Diable posant el punt i final al cicle de concerts que es va estrenar per Sant Magí. Són el duet tarragoní de synth-pop format per Sara Alija i Juan Antonio Moreno.

Encara en l'apartat musical, la Banda Unió Musical de Tarragona oferirà, en dos passis, un a dos quarts de vuit i l'altre a les deu del vespre, un concert al Teatre Auditori del Camp de Mart presentant un cara a cara amb la Xaranga Tocabemolls.

En la vessant gastronòmica del diumenge, destaca la Xistorrada popular que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau organitzen a les deu del matí al seu local social. Actes habituals de cada any, com l'entradeta de músic, prendran enguany un caire més simbòlic.

A dos quarts d'onze del matí al Teatre Auditori del Camp de Mart, els grups de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler i la Xarangueta Els Guirigalls oferiran una mostra de tot allò que han anat treballant durant l'any.

El programa festiu de diumenge es complementa amb altres accions com una recollida de residus a la punta del Miracle i a la Platja Llarga, a partir de les cinc de la tarda. L'entitat GAIA instal·larà un estand informatiu, animalista i solidari  a la coca central de la Rambla nova a partir de les deu del matí. A les set de la tarda s'ha organitzat un joc que premiarà els qui en saben més sobre la història de la Colla Jove Xiquets de Tarragona al local  del Cos del Bou.