Més de 1.000 tarragonins participen en una nova Setmana de la Ciència

Publicat dilluns 13 de Novembre de 2017 10:52
  • Tarragona Ràdio
  • Joan López Soler
  • Josep Suñé

Aquest dilluns s’ha donat el tret de sortida a una nova edició de la Setmana de la Ciència de la URV amb la química com a protagonista. A partir d’activitats i tallers experimentals, un miler d'alumnes de 26 centres del territori descobrirà els processos químics que s’utilitzen en la indústria i la recerca, i que serveixen per al dia a dia.

El director del projecte APQUA, Xavier Farriol, explica que les activitats estan pensades per promoure les vocacions científiques i tecnològiques entre els estudiants tarragonins.

El secretari general de l’AEQT, Ferran Huidobro, destaca que iniciatives com aquesta són molt importants en moments conjunturals complicats com l’actual. Diu que el talent és un dels actius que cal incentivar.

La degana de la facultat de Química, Iolanda Cesteros, destaca que la química i la bioquímica ajuden a millorar la vida. Explica que per ara hi ha un equilibri pel que fa als nois i noies que opten per aquests estudis. Enguany 17 estudiants han estrenat el grau de Química completament en anglès.

La Setmana de la Ciència està coordinada per l’Associació Empresarial Química de Tarragona i el projecte APQUA amb el suport del Departament d’Ensenyament i de la URV.

L’espai ‘Q’ ha arrencat una nova temporada amb un programa especial des del CRAE del campus Sescelades.