Més de 200 persones participen als primers tallers d'estiu dels Centres Cívics de Tarragona

Publicat dimarts 15 de Setembre de 2020 12:33
  • Tarragona Ràdio
  • centres cívics

La Xarxa de Centres Cívics tanca la programació d’activitats estiuenca amb un balanç molt positiu, informa l’Ajuntament. Per primer cop, els Centres Cívics han ofert tallers en aquest període de l’any. Segons la consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, “la programació d’aquest estiu 2020 era un repte per la Xarxa de Centres Cívics, calia obrir i tornar a donar cobertura als diferents serveis que s’ubiquen als equipaments i alhora començar amb la reprogramació de les activitats aturades per la pandèmia”. L’objectiu és repetir de cara a l’estiu vinent.

En total, s’han realitzat 14 tallers i han participat 233 persones. El 95% de les activitats s’han fet a l’exterior. Les activitats presencials han reduït la seva capacitat pel que fa a places i a aforament.

La primera acció va consistir en pintar els diferents patis dels centres cívics per preservar les distàncies d’una forma visual. Al mateix temps es va establir un protocol seguint les directrius marcades pel Departament de Salut, consistent en la presa de temperatura, enquesta breu sobre símptomes i la signatura d’una declaració responsable tant pels talleristes com per les persones usuàries. Amb l’aplicació d’aquestes mesures, les activitats s’han realitzat sense incidències. 

Els tallers més reeixits han estat el ioga, la meditació activa, els jocs d’estimulació mental per a gossos, el gòspel, la restauració de mobles i el taller de ceràmica.El perfil d’usuari ha estat un 60% dones i un 40% homes i l’edat mitjana ha estat d’entre 30 i 60 anys.