Més de 300 especialistes debatran sobre l'ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera a la URV

Publicat dimarts 05 de Setembre de 2017 12:47
  • Tarragona Ràdio
  • URV
  • Joan López Soler

La URV acull per primera vegada el congrés internacional sobre l'ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera (Congreso Internacional de ASELE). En la seva 28a edició aquestes jornades arriben a la ciutat per abordar com ensenyar la llengua espanyola a estrangers des d'una perspectiva panhispànica, és a dir, tenint en compte la diversitat lèxica i cultural existent. Concretament posarà l'accent en el lèxic i la cultura.
La cita, que se celebra des d'aquest dimecres fins dissabte al Campus Catalunya de la URV, reunirà 300 especialistes d'arreu del món. Així, hi haurà ponents de la Universidad Computense de Madrid, la Universidad de A Coruña, la Universidad de Málaga però també de la Washington University o l'Oxford University.
La catedràtica i presidenta del comitè organitzador, Esther Forgas, diu que estan molt contents de portar aquest congrés a la ciutat una vegada resolts els problemes logístics que havien impedit la seva realització en passades edicions.

El Javier Muñoz, president d'ASELE justifica el desembarcament del congrés a Tarragona pel fet tenir un centre d'estudis hispànics de referència.

Al llarg dels quatre dies es faran conferències plenàries, comunicacions, tallers pràctics i es presentaran pòsters sobre investigacions. Aquestes jornades estan coorganitzades per l'Associación para la Enseñanza del Español como Lengua Extrangera, el Centre d'Estudis Hispànics i l'àrea de Llengua Espanyola del Departament de Filologies Romàniques de la URV.