Més de 62.000 persones accedeixen al Mercat Central cada setmana

Publicat dimecres 13 de Juny de 2018 11:59
  • Laura Casas

Més de 62.000 persones accedeixen al Mercat Central cada setmana i unes 178.000 transiten pels carrers de l’entorn. Això significa que, cada dia, més de 25.000 vianants circulen per l’illa comercial al voltant del Mercat, i unes 10.000 hi acaben entrant. Els dimarts i els dijous són els dies amb una major afluència de compradors, coincidint amb el mercat de marxants de la Rambla Nova. Així ho constata un estudi de comptabilització de vianants impulsat per la conselleria de Comerç, la Via T i l’Institut Vidal i Barraquer. Es va desplegar entre el juliol i l’agost passat i va permetre calcular el volum de persones que transiten per la zona amb l’objectiu de saber el seu grau d’atracció després de la reobertura de l’edifici modernista. Es van instal·lar 19 sensors tèrmics en aquest espai delimitat pels carrers Colom, Lleida, Soler, Reding, Governador González, Canyelles i Passatge Cobos.

La consellera de Comerç i presidenta d’ESPIMSA, Elvira Ferrando, diu que són unes dades molt positives tenint en compte les dates en què es va fer l’estudi. Ja avança que, molt probablement, es repetirà quan els marxants es traslladin a Corsini. Ferrando explica que és una eina útil per l’Ajuntament però també pels emprenedors.

L’estudi ha anat a càrrec d’Alexis Balada, alumne del grau de cicle superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials del Vidal i Barraquer. Sosté que les dades demostren que el Mercat és un pol d’atracció de la zona.

El director de l’institut, Narcís Castanedo, explica que l’estudi és un primer pas per poder obtenir xifres molt útils en l’àmbit de la promoció comercial.

Segons les dades, més de vuit milions de persones transiten al llarg de l’any pels voltants del Mercat Central.