Metges de Catalunya i l'ICS s'emplacen a la negociació per desconvocar la vaga a l'atenció primària

Publicat dijous 08 de Novembre de 2018 12:53
  • Tere Ortega

Metges Catalunya i l'ICS tenen més de quinze dies per endavant per negociar una sortida que desconvoqui la vaga programada del 26 al 30 de novembre a l'atenció primària.

El sindicat majoritari entre el col·lectiu es queixa d'una excessiva càrrega de consultes i de la conseqüent reducció del temps que es pot dedicar al malalt. L’Institut Català de la Salut ha anunciat que en els propers dies donaran respostes immediates per millorar la situació.

Un dels representants de Metges de Catalunya a Tarragona, Francesc Duch, ha assegurat a Tarragona Ràdio que necessiten que s’incrementi la dotació econòmica a la primària. Recorda que si es recomana que la inversió del pressupost total estigui en el 25%, l’any passat es va situar en el 14%.

Duch, que treballa al CAP Montblanc, admet que hi ha temps i marge per a la negociació però considera que la falta de facultatius converteix la situació en insostenible per a professionals i pacients.

El director gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Maria Argimon, es mostra convençut que trobaran una sortida pactada al conflicte que farà desconvocar la vaga de cinc dies de finals de novembre. Argimon ha afirmat que comparteixen bona part de les demandes del sector i ha assegurat que presentaran en els propers dies un pla amb calendaris, pressupost i compromisos concrets.

La vaga de cinc dies a l'atenció primària de l'ICS se secundarà de dilluns a divendres, la darrera setmana de novembre.