Milers de persones participen en la primera Nit Europea de la Recerca a Tarragona

Publicat dissabte 29 de Setembre de 2018 18:39
  • Tarragona Ràdio
  • Ajuntament de Tarragona
  • URV
  • IPHES
  • ICAC

La Nit Europea de la Recerca a les comarques de Tarragona ha superat totes les expectatives i els vint tallers de diferents disciplines científiques que han omplert la plaça Corsini no han parat d’atendre el públic des de dos quarts de cinc de la tarda fins passades les nou de la nit d’aquest divendres.

Sota el lema “La recerca, patrimoni de tothom”, la Universitat Rovira i Virgili que coordina aquest projecte a les comarques del sud de Catalunya, junt amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, l’Institut Català d’Investigació Química, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social han portat activitats científiques a la plaça Corsini de Tarragona.

Més de 60 investigadors i investigadores de la Universitat i dels centres de recerca han participat d’aquestes activitats que tenen com a destinataris diversos públics, però especialment el familiar, i impliquen el contacte directe entre investigadors i audiència a través de rutes i tallers que combinen l’educació científica i la diversió.

Durant el matí de divendres s’han organitzat visites escolars a espais com la pedrera del Mèdol, el port romà descobert a la platja Llarga i la Tarragona medieval mentre que a la tarda s’han impartit vint tallers paral·lels de diferents disciplines a la plaça Corsini. S’han inclòs aspectes relacionats amb el patrimoni cultural, el patrimoni natural i la dieta mediterrània com a patrimoni immaterial de la humanitat, amb tallers dedicats a la salut.

A banda dels tallers i de manera simultània a l’escenari de la plaça Corsini s’ha fet un berenar amb ciència: pa amb oli, sal i xocolata, una activitat que ha mostrat l’aspecte científic d’aquests aliments que ha comptat amb la col·laboració dels paradistes del Mercat Central. Ha tingut lloc la visita Del Mercat Central al Banc d’Espanya: descobreix el patrimoni del nostre entorn i un espectacle científic amb la col·laboració de l’Associació per a la Divulgació Científica del Camp de Tarragona que ha parlat, a través dels experiments, dels elements de la taula periòdica. Les activitats de Tarragona han comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Institut Municipal d’Educació.

 

Un projecte conjunt a Catalunya

 

La  Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la recerca que té lloc cada any en 300 ciutats de 30 països d’Europa alhora i que, per primera vegada, s’ha organitzat a les comarques de Tarragona. Els objectius d’aquesta activitat, impulsada per la Comissió Europea des del 2005, són promoure el reconeixement públic dels investigadors, donar a conèixer la importància de la seva feina per a la societat, mostrar  que la recerca, en totes les seves disciplines, és fascinant, i explicar i mostrar la recerca i els investigadors.