Autor: CCMA

Autor: CCMA

Miquel Buch considera intolerables els actes violents viscuts aquest dimecres a les capitals catalanes

Publicat dimecres 16 de Octubre de 2019 17:52
  • Miguel González

El conseller d'Interior, Miquel Buch, defensa l'actuació dels Mossos i demana que s'aïllin els grups provocadors i agitadors. S’ha referit així als aldarulls en concentracions i mobilitzacions que han tingut lloc els dies després d'haver-se conegut la sentència.
En una compareixença de premsa davant els mitjans, Buch ha explicat que milers de catalans van sortir per expressar el seu rebuig a la sentència i que durant tot el dia es van produir mostres de disconformitat i concentracions que no van anar a més. Buch assegura que, si bé malauradament no va ser així en totes les protestes, no es pot permetre que els incidents indesitjats malmetin la imatge de centenars de milers de persones que s'han mobilitzat amb civisme. El conseller considera que la solució només pot arribar des d'una actitud democràtica i pacífica i creu que ha de ser la política qui defensi i articuli la voluntat del poble de Catalunya. Miquel Buch ha dit que la defensa de la llibertat no necessita cap llançament d'objectes a un cordó policial i ha demanat que les mostres de rebuig es facin de forma cívica i pacífica. Diu que no defugiran en la protecció dels drets i les llibertats, garantint la seguretat ciutadana dels catalans i considera intolerables actes violència com els d’aquest dimecres a les capitals catalanes.

El conseller d'interior també ha explicat que s'ha detectat la presència de grups provocadors i agitadors a l’acabament de les manifestacions pacífiques. Creu que cal aïllar aquests grups i no donar-los cabuda a les concentracions cíviques. També ha defensat que el Cos de mossos d'Esquadra va garantir als catalans el dret a manifestar-se i que els actes de violència que es van viure no tenen sentit ni objectiu i no representen el poble.