Moció d'ERC i la CUP per l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats

Publicat dilluns 16 de Abril de 2018 14:09
  • Andrés Tejedera

ERC i la CUP han demanat l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Després dels fets viscuts les darreres setmanes, els grups municipals presentaran una moció al ple exigint que l’ajuntament doni suport als CDR i que no donin suport a les pràctiques represives.
Els grups municipals de l’oposició han presentat 8 acords per trencar amb la persecució política que, segons ells, estan visquent.
Entre les demandes hi ha l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels consellers exiliats, el respecte dels drets polítics, humans i de poder decidir. A més, denuncien una manipulació per part de mitjans de comunicació i que la Unió Europea no doni suport a accions pròpies d’una dictadura.
Pau Ricomà, portaveu d’ERC, denuncia la persecució que està patint la societat i els polítics catalans.

Per la seva banda, Laia Estrada, portaveu de la CUP, exigeix a l’Ajuntament que denuncii aquestes pràctiques poc democràtiques i que doni suport als CDR.

Els grups de l’oposició han denunciat una caça de bruixes i asseguren que han d’alçar la veu davant la represió que, diuen, no només afecta Catalunya.