Autor: FEEC

Autor: FEEC

Mor l'alpinista Sergi Mingote en un accident al K2 hivernal

Publicat dissabte 16 de Gener de 2021 15:31
  • Alpinisme
  • El Pont de Mahoma
  • K2
  • Pont de Mahoma

L'alpinista Sergi Mingote ha mort aquest dissabte en un accident al K2. Mingote ha patit una caiguda i s'ha fracturat una cama en el descens des del camp 3 (a la cota 6.000 metres) fins al camp base avançat, sense possibilitat de ser rescatat amb l'helicòpter.
Segons ha avançat TV3, l'accident ha tingut lloc sobre les quatre de la tarda hora local; és a dir, les 12 del migdia a Catalunya.

Mingote coliderava una expedició internacional que pretenia escalar el K2, el que hauria estat la primera hivernal en aquest cim de 8.611 metres, la segona muntanya més alta del món. 

Sergi Mingote, de Parets del Vallès, població de la que havia estat alcalde amb el PSC , va nèixer el 1971. El consistori d'aquest municipi ha expresat el condol per la seva pèrdua. 

Múltiples mostres de condol

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’han mostrat a les xarxes “desolats i colpits, des de la FEEC volem enviar tot el suport, una abraçada gegant cap a familiar i amics del Sergi en aquests moments tan durs per a tots. Marxa un dels grans de l'alpinisme català. Ens trobarem a les muntanyes Sergi”. 

També l'alpinista tarragoní i company del programa, El Pont de Mahoma, Òscar Cadiach, que ha penjat un emotiu post a les seves xarxes, on diu: "Des d’aquí i amb la llunyania podem recordar les sensacions viscudes en aquesta muntanya on s’ajunten la gloria i la tristesa alhora. Donem un missatge de condol i encoratjador d’ànim i escalf a tota la família i muntanyencs de suport".

Núria Picas, també ha mostrat el seu condol a les xarxes amb aquesta piulada: "Notícies molt tristes des del K2. Ens deixa un dels grans Sergi Mingote. Molta força a familiars, amics i companys de cordada. DEP". 

"Els que estimem la muntanya estem de dol. Vaig tenir l'oportunitat de conèixer Sergi Mingote i els seus somnis esportius i socials per a un món més just per a tothom. Un home bo que ja trobem a faltar", ha expressat l'expresident Quim Torra.

També han mostrat el seu condol bona part de l'arc polític català. Així com tot el món de la muntanya i l'alpinime, que avui està de dol. 

Des de la cordada radiofònica del programa d'alpinisme també lamentem la mort de Sergi Mingote, i enviem tot el nostre escalf als seus familiars i amics en aquests moments difícils. 

Una expedició íntegrament nepalesa corona el primer K2 hivernal 

Una hora més tard (17:00 hora local d'aquest dissabte) una expedició formada íntegrament per nepalesos han aconseguit fer el cim.. Es tracta de l'únic vuitmil que quedava per pujar en època hivernal. Una fita que havien perseguit des de fa dècades nombroses expedicions i que finalment es queda al Nepal. 

Amb les primeres informacions que ens arriben sembla que vuit del deu alpinistes haurien pogut fet aquest cim històric, segons Seven Summits, organitzadors de l'expedició. 

Aquests són els membres de l'expedició nepalesa 

1. Nimsdai Purja

2. Mingma David Sherpa (Team Nimsdai)

3. Mingma Tenzi Sherpa (Team Nimsdai)

4. Geljen Sherpa (Team Nimsdai)

5. Pem Chiri Sherpa (Team Nimsdai)

6. Dawa Temba Sherpa (Team Nimsdai)

7. Mingma G

8. Dawa Tenjin Sherpa (Team Mingma G)

9. Kilu Pemba Sherpa (Team Mingma G)

10. Sona Sherpa (SST)