Mor l’escriptor i historiador tarragoní Jordi Morant i Clanxet

Publicat dimarts 08 de Octubre de 2019 08:38
  • Tarragona Ràdio
  • Tarragona Ràdio

Mor als 86 anys l’escriptor i historiador tarragoní Jordi Morant i Clanxet. Va ser membre de la Comissió Assessora del Seguici Popular, fundador de l’associació dels Gogistes Tarragonins i un estudiós incansable de la ciutat.

Va néixer a Tarragona l’any 1933, va cursar estudis de música i de dibuix, tot i que va acabar dedicant-se la investigació històrica, convertint-se en un dels investigadors més notables de la ciutat.
Apassionat del patrimoni, la música i les tradicions ha estat fundador, impulsor i dinamitzador de diferents entitats i és autor d'obres com Història dels castells, Pàgines Tarragonines o Iconografia de Santa Tecla, amb més d’una trentena de treballs publicats.
És autor, també de més d’un centenar de biografies de personatges de la ciutat, així com articles que documenten la història a través dels seus espais i les seves tradicions.

El seu relat biogràfic és, alhora, un retrat de la realitat social i cultural de la Tarragona de la segona meitat del segle XX.

La seva tasca va ser reconeguda amb el Diploma de Serveis Distingits, que l'Ajuntament de Tarragona li va atorgar l'any 2003.

 

El consistori, de fet, ha expressat el seu condol a amics i familiars per la seva pèrdua. 

El funeral tindrà lloc dijous, a les 15.30h a la Catedral.