Mossos i Urbana patrullaran de manera conjunta contra els furts a la ciutat

Publicat dilluns 19 de Juny de 2017 13:59
  • Tarragona Ràdio

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana es coordinen en un dispositiu conjunt per a la prevenció de furts a la ciutat de Tarragona. Els cossos policials han dissenyat un Pla Especial, comprès entre els mesos de juny i setembre, per tal de lluitar contra els robatoris en les zones més turístiques.

Tot i que la tendència és positiva i no hi ha un augment d’aquesta tipologia delictiva, l’objectiu principal d’ambdós cossos policials és la de fomentar la prevenció, informen en un comunicat. Tenint en compte l’arribada de creuers a Tarragona i les posteriors visites dels seus passatgers, es manté la coordinació amb el Patronat de Turisme de Tarragona per a la difusió del Pla i fomentar un contacte permanent en cas que es produeixi algun fet delictiu.

Algunes de les accions més destacades d’aquest Pla consisteixen en tenir una presència de patrulles mixtes uniformades i de paisà en els eixos comercials i turístics més concurrents de la ciutat.

En el marc d’aquest campanya, les patrulles mixtes mantenen una interlocució i contacte constant amb els comerciants per a la detecció de possibles incidències amb turistes i ciutadans. En aquest sentit, s’han repartit tríptics en els quals hi ha consells de seguretat molt útils per prevenir i actuar en cas de patir un furt.

Tota aquesta planificació conjunta entre ambdós cossos policials està inclosa en el pla d’acció de la campanya d’estiu de 2017.