Mural a la Mari de Parc Riu Clar, com a símbol de la lluita del dia a dia

Publicat dimecres 12 de Juny de 2019 12:56
  • Josep Suñé

La Mari, una dona treballadora anònima de Parc Riu Clar, tindrà un mural amb el seu rostre com a homenatge a totes les dones que com ella lluiten en el dia a dia per aixecar la família. Ella regenta el bar del barri pels matins, i treballa la resta del dia fent feines de la llar. 

És una de les intervencions del projecte 'Ciutat Transformadora', que promou la conselleria de Joventut, Neteja i Medi Ambient, amb el suport d’Endesa i la coordinació de l’entitat Polígon Cultural.

El que va arrencar fa 10 anys com a ‘Murs que parlen’ enllaça amb aquest nou projecte que ha permès becar vuit propostes artístiques per intervenir amb murals en estacions de transformació elèctrica de la ciutat, com en el cas de Parc Riu Clar.

L’acció proposa una reflexió sobre els objectius de l’agenda de desenvolupament sostenible 2030 de Nacions Unides, únic requisit que s’ha demanat als artistes participants, d’arreu de Catalunya.

En aquesta edició, es duplica el nombre de participants, que faran les seves intervencions a Tarragona Centre i a Llevant, a Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, la Móra i Parc Riu Clar.

Darío Corbacho, representant de Polígon Cultural, destaca que més enllà del Mural, el projecte a Parc Riu Clar té també una vessant prèvia de coneixement del barri i la gent que hi viu per part de l’artista.

El mural dedicat a la Mari estarà enllestit divendres, i és obra de l’artista de Berga Nil Safont, ‘Slim’.

Ivana Martínez, regidora de Joventut, Neteja i Medi Ambient, en la que ha estat la darrera roda de premsa com a Consellera, ha destacat que quan l’administració, el teixit social i l’0empresa privada van de mà, es poden fer grans coses.

En global, des del 2008 ja s’ha dut a terme més de 80 propostes d’intervencions plàstiques al conjunt de la ciutat.