Musa i August, el nou llibre del doctor Jaume Fontanet

Publicat dimecres 08 de Juliol de 2020 18:45
  • Tàrraco
  • Andrés Tejedera
  • Tarragona

El metge de l’emperador August, Antoni Musa, és el protagonista del nou llibre del doctor Jaume Fontanet titulat Musa i August. L’obra pretén fer conèixer aquest personatge que va estar lligat a l’antiga ciutat de Tarraco, l’any 27 abans de Crist, quan l’emperador va arribar des de Cantàbria per curar-se d’una malaltia.

El llibre recull el camí que va fer Musa fins a arribar a Tarraco i com es va ocupar de la malaltia crònica d’August. La biografia s’ha realitzat gràcies a la barreja de dades i dates històriques per reconstruir la vida d’aquest metge. En una entrevista a Tarragona Ràdio, l’autor ha assegurat que no és un llibre d’història, sinó que busca recuperar un personatge que va viure a la nostra ciutat fa més de 2000 anys.

L’emperador August va morir amb 77 anys i és lògic pensar que tenia un entorn mèdic constant. Musa va ser el deixeble a Roma de l’Escola Metòdica que va crear un metge grec. La seva atenció a l’emperador es va caracteritzar per fer servir tractaments poc habituals a l’època com els d’hidroteràpia o les dietes amb verdures.