Música jueva i història s'uneixen a l'espectacle 'Estació Klezmer'

Publicat dimarts 27 de Agost de 2019 11:13
  • Marta Madorran
  • Tarragona Ràdio

Estació Klezmer és un projecte que ret homenatge a les víctimes de l’holocaust, a les persones jueves i del poble gitano que van perdre la vida al genocidi. Es tracta d’un espectacle que és el fruit de la combinació de dos components. Per una banda, la música Klezmer, que és una música tradicional jueva de l’Europa Central i de l’Est, que previu en algunes comunitats d’arreu del món. Per altra banda, el segon component del projecte és la història real de Moshé Healion, un jueu sefardita, supervivent de quatre camps d'extermini nazis. El seu testimoni, recollit per Francesc Valls-Calçada, és la matèria literària que enfila les diferents peces musicals.

Els músics i membres del projecte, Katarzyna Krupka i Pep Alcañiz, són partícips d'aquesta música jueva pel contacte amb autors polonesos. Aquesta va ser la llavor de l’Estació Klezmer que combinada amb la memòria històrica han donat lloc a una narració que dansa al ritme de la música. D’aquesta manera, l’espectacle és una selecció de melodies particularment emotives, de la mà de diferents artistes i actors. Ho ha explicat a Tarragona Ràdio l’escriptor i periodista Francesc Valls-Calçada, autor del text que entrelliga les diferents cançons.

El broad manager del projecte, Salvador Sabaté, ha destacat que va veure una combinació d’elements que podien donar lloc a un gran espectacle.

La iniciativa aplega música, història, literatura i vi en un espectacle que tindrà lloc en el marc de les activitats de Santa Tecla.