Neteja constant d'estris i canvi d'horaris, nova realitat als estudis d'FP

Publicat dimarts 15 de Setembre de 2020 12:01
  • Laura Casas
  • Complex Educatiu
  • Covid-19
  • Educació
  • Tarragona Ràdio

La Formació Professional enceta el curs amb més alumnes a Tarragona i reforçant les mesures per vetllar per la presencialitat. Canvis d’horaris, entrada i sortida separada dels alumnes i neteja i desinfecció constant d’eines i espais són novetat amb el retorn a les aules. Després de les presentacions, les classes s’activen aquest dimarts.

Al Complex Educatiu s’ensenyen oficis i això va renyit amb la virtualitat. A l’institut Pere Martell, per afavorir que hi hagi menys alumnes de manera simultània a les instal·lacions, els han repartit millor en horari de matí i tarda. Cada grup té assignada una porta d’entrada i sortida i una de les mesures clau és la neteja i desinfecció de les eines que es manipulin durant les classes pràctiques. També el rentat constant de mans. El seu director, Àngel Miguel, admet que han de fer un esforç en prevenció per garantir la necessària presencialitat d’aquests estudis.

Unes classes que també han començat a l’Institut Cal·lípolis. Els grups estancs són més difícils de gestionar perquè les matèries són molt específiques i els alumnes van rotant més. Per contra, és més fàcil controlar les entrades i sortides perquè els espais són més amplis. També es posa èmfasi en la neteja dels estris i les aules es ventilen cada hora, a més de disposar de dosificadors de gel. La seva directora és la Mari Pau Garcia.

Al Vidal i Barraquer, la Isabel i el Kevin també ens han explicat el seu retorn a les aules. Admeten una certa preocupació. En aquest context, els alumnes d’FP han crescut enguany a les comarques tarragonines.