Nou persones han mort ofegades a la Costa Daurada aquest estiu

Publicat dimecres 09 de Octubre de 2019 08:51
  • ACN

Nou persones han mort ofegades a la Costa Daurada aquest estiu. La nostra zona registra el 30% del total de víctimes a Catalunya, que ha estat de 29 persones, la xifra més alta dels darrers vuit anys. També representa un increment substancial respecte al nombre de persones que van morir ofegades en el mateix període de l'any passat, 18.

Les altes temperatures d'aquest estiu, amb onades de calor molt potents, és un dels factors que pot explicar l'augment del nombre de persones que han mort ofegades aquest any. Una major afluència de banyistes que, a més, es troben en pitjors condicions, més insolats i amb afeccions o patologies prèvies que es poden agreujar. Ho ha apuntat en declaracions a l’ACN el subdirector general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Sergio Delgado.

A la Costa Daurada, el 41% de les persones ofegades en els darrers vuit anys tenien entre 70 i 79 anys. És on hi ha un major percentatge de dones que van perdre la vida mentre es banyaven (25%). Les persones que eren estrangeres representen un 30% del total de persones que van morir ofegades.

Protecció Civil va començar el 2012 a recollir dades molt detallades dels ofegaments mortals després que l'any abans tres persones morissin a Coma-ruga en zones prohibides al bany o amb bandera vermella. Vuit anys després, la sèrie històrica constata la magnitud dels ofegaments mortals: més de 200. La majoria, 178, va perdre la vida durant la campanya d'estiu, que va des del 15 de juny al 15 de setembre.