Ofrena institucional sota la pluja al monòlit a Rafael Casanova

Publicat dimecres 11 de Setembre de 2019 11:13
  • Rafael Casanova
  • 11 setembre
  • Josep Suñé


Malgrat la intensa pluja, una quarantena d’entitats i institucions han pogut fer aquest 11 de setembre amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya la tradicional ofrena al monòlit al que va ser conseller en Cap entre 1713 i 1714, al passeig de la ciutat que porta el seu nom.

La pluja ha estat la protagonista aquest any de la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova a Tarragona. Davant l’absència de l’alcalde, Pau Ricomà, pel traspàs de la seva mare, el parlament institucional de l’Ajuntament l’han fet de forma unitària però a dues veus la primera tinenta d’alcalde, Carla Aguilar (En Comú Podem) i el conseller i portaveu de l’equip de govern, Xavi Puig (ERC).

La primera tinenta d’alcalde ha dit que per la ciutat «és un orgull celebrar la Diada. Un acte commemoratiu que en cap cas pot perdre el seu sentit més profund. No ha de ser una rememoració recurrent ni nostàlgica de fites heroiques pretèrites, sinó una reafirmació del nostre compromís polític amb la llibertat, la democràcia, la convivència, la justícia social i el benestar".

De la seva banda, Puig ha conclòs que «el nostre és un projecte de convivència. Un projecte que ha de comptar amb tothom, perquè només comptant amb tothom podrem ser allò que volem ser: un poble plural, fratern amb els altres pobles i lliure de decidir el seu futur”. ERC també ha aprofitat per reivindicar l’1 d’Octubre, el dret d’autodeterminació i els “presos polítics i exiliats”. A més, els republicans s’han mostrat convençuts que la sentència del judici del procés “no apagarà l’anhel de llibertat i de justícia, sinó que li donarà una força renovada”.

L'acte s'ha tancat amb el cant dels Segadors a càrrec del Cor Gregal, també sota la pluja.

A causa de la pluja no ha tingut lloc ni la tradicional actuació de la Banda Unió Musical de Tarragona, així com tampoc els pilars de les colles castelleres de la ciutat.

A les 12.30 h, al pla de la Seu, tindrà lloc l’actuació castellera amb motiu de la Diada. Hi prendran part les quatre colles locals: Xiquets de Tarragona, colla Jove, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

A les 19.30 h, a la Rambla Nova, es farà la ballada de sardanes de la Diada Nacional amb la cobla Cossetània.