Òmnium Cultural aplaudeix que Tarragona pugui tenir un alcalde republicà

Publicat dimecres 12 de Juny de 2019 10:26
  • Laura Casas

Òmnium Cultural diu que el nomenament d’un alcalde republicà seria una bona noticia per Tarragona perquè representa el canvi que la ciutat reclama. Pensa que seria un fet rellevant tenint en compte que fa 80 anys del darrer. En aquest sentit, la presidenta de l’entitat al Tarragonès, Rosa Maria Codines, celebra la decisió dels comuns de donar suport a la investidura de l’alcaldable d’ERC, Pau Ricomà, i la possibilitat d’entrar al govern.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, Codines ha explicat que hi ha institucions amb governs que porten molts anys i que la població ha vist i votat que cal canviar les persones que estan al capdavant. Amb tot, la presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès es mostra prudent i recorda que fins dissabte no es clarificarà en mans de qui queda l’alcaldia de Tarragona. Rosa Maria Codines valora la posició dels comuns de sumar-se a una voluntat generalitzada de canvi. El darrer alcalde republicà de la ciutat va ser Jaume Castelló Pena, militant d’ERC, entre 1938 i 1939.

En aquesta jornada de dimecres, Òmnium Cultural convoca la ciutadania a la Rambla Nova, a l’altura de l’Estàtua als Despullats, on s’ha instal·lat una pantalla gegant per seguir la darrera jornada del judici del procès. A partir de les 16h s’esperen els al·legats de Jordi Cuixart i de la resta dels polítics empresonats.

Si el judici acaba aquest dimecres, a les 20h s’ha convocat una concentració a la plaça de la Font amb el lema «Llibertat. L’autodeterminació és un dret».