Òscar Cadiach

Òscar Cadiach aparca la decisió d'atacar el cim del Broad Peak després de l'allau de dilluns

Publicat dimarts 21 de Juliol de 2015 10:48
  • Tere Ortega


Jordi Bosch 'Barraca'

Òscar Cadiach i Jordi Bosch ‘Barraca’ al Matí de Tarragona Ràdio

L’expedició d’Òscar Cadiach al Broad Peak aparca, de moment, la decisió d’atacar el cim en principi prevista per aquest dijous.

La inestabilitat meteorològica i l’allau registrat aquest dilluns han fet que l’alpinista tarragoní i el seu equip optin per esperar a resoldre l’actual situació.

Hi ha un portador d’altura pakistanès desaparegut i l’alpinista japonesa, Sumiyo Tsuzuki, ferida de gravetat en una cama. Pateix una ferida greu oberta de peroné i el mal temps fa que l’helicòpter que l’havia d’evacuar aquest dimarts no pugui arribar al lloc on es troba.

Per això, s’ha instal·lat un hospital de campanya i no es descarta intervenir quirúrgicament a la ferida a la mateixa muntanya.

Precisament l’expedició encapçalada per Òscar Cadiach, treballa en poder resoldre aquesta situació que qualifica de greu i urgent.

En declaracions a Tarragona Ràdio, el mateix Cadiach ha assegurat que ara per ara només pensen en solucionar aquest problema. Han deixat aparcada la previsió de quan atacaran el cim d’aquest vuit mil.

Un dels 5 integrants de l’expedició de Cadiach, Jordi Bosch ‘Barraca’,  també en declaracions a Tarragona Ràdio ha admès que les conseqüències de l’allau havien estat un cop dur per a ells.

L’equip de Cadiach es troba bé de salut al camp Base després de participar en els treballs de rescat dels afectats per l’allau que han durat prop de 24 hores.

Si voleu seguir tota l'actualitat de l'expedició